De Nieuw-Zeelandse Fonterra heeft zijn eerste ingrediëntenfabriek op Europese bodem in gebruik genomen. De nieuwe fabriek in Heerenveen produceert jaarlijks 5000 ton wei-eiwit en 25.000 ton lactose. Het complex draait zeven dagen per week, 24 uur per dag en ligt pal naast de kaasfabriek van A-Ware, die onlangs ook werd opgestart.
Samenwerking
A-Ware en Fonterra werken nauw samen. ‘Onze samenwerking met A-Ware Food Group past goed binnen onze strategie om de omvang en de waarde van onze ingrediënten en merkproducten te vergroten’, verklaart Theo Spierings, algemeen directeur bij Fonterra. Fonterra was al geruime tijd op zoek naar een bron van hoge kwaliteit wei-eiwit. Het heeft volgens Spierings veel kennis van de productie van functionele wei-eiwitingrediënten. Die kennis is nu toepasbaar in een eigen Europese fabriek. Het bedrijf
produceert er wei-eiwit en lactosespecialiteiten die gebruikt worden voor onder meer sport- en babyvoedingsproducten.